St Jeroni de la Murtra i el buit dels poetes i de mi mateixa. Inaugurem dissabte 10 de maig de 2014 a les 12h del migdia.

Vam anar a la muntanya de sobre Badalona, un Monestir magnífic em va captivar. Ja havia anat a parlar per anar-hi a pintar… Però va néixer en paral·lel una proposta d’acollir una col·lecció de 18 quadres que vaig preparar sobre el buit. Gairebé fa un any que els meus quadres viuen al monestir. Això m’agrada especialment, perquè les seves llums i ombres d’una textura especial, em porten al silenci d’un espai que respira pau i vida natural. Els poetes són Mercè Amat, F. Javier Bustamante, Mar Galceran i Marisa Barros. Per a mi una nova descoberta de sensibilitats en sintonia amb la meva obra pictòrica. De fet una comunió amb l’Esperit.

Goretti Pomé exposa St Jeroni a de la MurtraGoretti Pomé expo a St Jeroni de la Murtra 2

 

 

 

 

 

 

 

El 30 de juny del 2013 vam fer un recès artístic-espiritual al monestir, i ens vam trobar amb el Javier, la Mar i la Marissa. Ens vam conéixer una mica i van començar a vibrar els primers ressons del silenci de l’espai en cada un de nosaltres… els primers poemes… i alguns dibuixos…

goretti pome mar galceran javier bu

IMG_1194 1

 

 

 

 

 

 

Racons del claustre i espais de creació possibles, en diàlegs interiors d’un buit i silenci impregnant….

Al mes de novembre ens vam retrobar al monestir, tot anava madurant… poemes que anaven prenent forma en relació a les obres… Ens vam oferir les primeres recitacions poètiques… en uns instants d’aturada nova.

St Jeroni de la murtra goretti pomé

goretti pomé st jeroni de la murtra

 

 

 

 

 

 

 

I en el silenci, va anar creixent la poesia, la Mercè Amat va sentir el projecte i es va incorporar en el segon recès… va anar fent els seus propis ressons poètics. Una nova trobada aquest any, ens va fer anar compartint sensibilitat.

goretti marisa merce mar javier

st jeroni murtra goretti pomé

 

 

 

 

 

 

Els poetes: d’esquerra a dreta, Marisa Barros, Mercè Amat, Mar Galceran i F. Javier Bustamante.

 

Un regal de la vida fer aquest treball compartit, on tot es fusiona i reprèn nou sentit, cada cop que es retroba la creativitat la força interior particular reneix.

marisa mercè goretti pomé f javier

st jeroni de la murtra goretti pomé

 

 

 

 

 

 

 

Van anar tocant les campanes… que seguien situant el silenci…

Els quadres ara ja tenen poema, reposen en la sala d’exposicions del primer pis del claustre del monestir de St Jeroni com nous espais buits concentrats en els blancs que contenen com en els blancs de les parets que els acullen.

goretti pomé expo st jeroni de la murtra

goretti pomé mar galceran mercè amt marisa barros javier bustamante

 

 

 

 

 

 

 

El monestir segueix creixent amb la seva vida, la murtra, en la imatge a la dreta del camí de pedra, i els silencis de les pedres i de l’espai buit en els quadres i poemes.

 

st jeroni de la murtra expo goretti pomé

goretti pomé espais buits

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISSABTE 10 DE MAIG A LES 12H, farem un recorregut pel claustre, seguint els quadres i gaudint de cada recitació poètica mentre avancem en el camí fins a l’antiga església.

claustre st jeroni murtra expo goretti pomé art i espiritualitat

IMG_1146 1

 

 

 

 

 

 

goretti pomé expo st jeroni murtra

IMG_1151 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

One thought on “St Jeroni de la Murtra i el buit dels poetes i de mi mateixa. Inaugurem dissabte 10 de maig de 2014 a les 12h del migdia.

  1. Enhorabona per la profunditat dels teus quadres. Un treball fruit de la reflexió, l’anàlisi i l’abstracció, tot partint d’una realitat que ens és comuna i compartida.
    Cordialment, Pere F. Puigderrajols i Conce Cardoso

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s