1991 Esperit i Matèria: Philippe Lavaill

1991- LA PINTURA DE GORETTY: UNA PROPOSTA MATÈRICA

quadre-goretty-triptic-1991

Davant l´obra de Goretty tenim una doble sensació, l´una complementària de l´altra, revelant-nos els aspectes tècnics d´un treball de textura, on els pigments i els colors, amb una gran habilitat per part de l´artista, li donen al quadre fesomies de murs, de terres, de penya-segats que porten els estigmes d´una geologia vital i empremtes de vivències urbanes.

 

Goretty treballa d´instint amb una gestualitat contemporània lliure però carregada de significacions. Prenent la distància que ens imponen els treballs de la matèria, descobrim uns paisatges aeris, unes vistes rurals, com si l´espectador, des d’ una suposada alçada contemplés els dibuixos d´un riu, els relleus topogràfics marcats per vinyes, boscos, amb la gran presència del mar i on els blaus cavalquen sobre les ribes de llacunes i maresmes.

 

Habitada per la qüestió artística, Goretty viu la pintura d´una manera intensa. Aquesta intensitat és signe de certesa en el traç i justesa en el color. Col.laboradora amb l´Associació Catalana d´Artistes Plàstics, desenvolupa amb nosaltres l´altre paper de l´artista: el d´interessar-se per la inquietud dels altres artistes, facilitant oportunitats, proposant un debat sobre la qüestió pictòrica. Perquè la pintura és color i vivències, i les vivències son l´experiència que dóna color a la pintura.

 

Philippe Lavaill

 

Coordinador General de l´ACAP (Associació Catalana d´Artistes Plàstics)

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s