1992 Recerca del secret: Fernando Hernández

1992 RECERCA DEL SECRET

  quadre-goretty-1992-triptic2

En el principi fou la natura. Després l´ésser humà va projectar la fantasia d´assajar de dominar-la. Així escapava al seu destí i s´endinsava en el seu propi laberint.

L ´enlluernament fou interpretar i descobrir les lleis de la Natura. I llavors es va obrir el regne de l´engany. Les lleis existeixen per al que crea la llei i per als qui les ataquen.

  

Des de l´origen les arts i les ciències cavalquen juntes en l´obsessiva recerca del seu sentit en la Natura. En el camí construeixen la veritat de la llei. El ritus religiós va transformar en mite el que era inexplicable. La raó va comprimir a l ´Univers en la possibilitat de pensar-lo. La mímesi va transformar el que era real en el seu simulacre. La subjectivitat entelà el cristall de la realitat obrint-se a la impossibilitat de compartir-la.

  La necessitat de diferència assaja de quebrar l´hegemonia de la llei i fa que la mirada es retrobi amb la terra. Aquest intent transforma la impossibilitat de trobar-la. En l´intent es persegueixen formes oblidades que poden conduir fins a l´inici.  

El temps acabarà portant la mirada fins a l´origen. Encara que la temptativa resulti fallida i el secret se´ns escapi de les mans.

 

Mentre duri recerca, quedarà esperança.

  

Dr. Fernando Hernández.

  

Facultat de Belles Arts  de la Universitat de Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s