1992 FRAGMENTS – natura: Magda Polo

1992 FRAGMENTS – natura

quadre-goretty-1992-triptic3-fragments

La simbiosi contínua entre l´aigua, l´aire, la terra i el foc, cobra un gran protagonisme en tot l´esquema conceptual de la pintura de Goretti Pomé, a la vegada que actua com a tret central en l´evolució de la seva obra.

Els quatre elements naturals són el motor que genera la recerca constant de la substància primera, l´essencial, la Naturalesa. Així doncs, en aquesta jove pintora podem trobar-hi un clar ressò del motiu central (els quatre elements naturals) que movia als filòsofs jonis per trobar el que ells anomenaven “arjé”.

 

El pes de la Naturalesa, tant en la seva dimensió artística com en la seva dimensió filosòfica, accentua i determina els recursos tècnics i cromàtics dels seus quadres. La selecció acurada dels pigments, la textura idònia d´una realitat molt propera al seu lligam amb la terra, i tota la caracterització cromàtica de les seves particulars tonalitats fan que la seva pintura gaudeixi un equilibri clar entre allò dinàmic i allò estàtic.

 

La incorporació de nous elements, com el ferro, la fusta, que s´allunyen dels elements més purs és com una mostra clara de les noves troballes que li ofereixen les seves investigacions artístiques.

 

Les fronteres de la força de l´obra d´aquesta pintora lleidatana topen constantment amb el concepte antagònic al seu nucli central. Si la Naturalesa ocupa i disfruta d´un lloc privilegiat en tota la seva reflexió artística també el de la anti-Naturalesa o el de la no-Naturalesa va guanyant, mica a mica, una posició importantíssima pel seu relat pictòric. Tot això, com a resposta a la dialèctica que mou l’ ànima de la seva creació plàstica, i com a fruit de la constant presència de la imaginació i de la raó en els seus quadres.

 

MAGDA POLO I PUJADAS  1992

 Investigadora de la Facultat de Filosofia de la U.B 

quadre-goretty-1992-triptic

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s